HISTORIENS VINGESUS PÅ FØRSTE SAL

Tavlen er én af de fire med udklip og fotos, som de seneste år er blevet hængt op på førstesalen i klubhuset. Den, vi refererer til i indledningen, omfatter perioden 1929-59, mens de tre næste dækker de tre følgende årtier.
Den seneste, fra 1980erne, stod klar i sidste uge.
Denne tavle rummer bl.a. et billede af det hold, der i 1987 sikrede KFUM oprykning til Danmarksserien for første gang. Og i et af de mange avisudklip fortæller selveste Allan Simonsen, at KFUM var et "positivt bekendtskab". Overskriften stammer fra en pokalkamp for 40 år siden, da vi nåede tredje runde i pokalturneringen og tabte 0-6 til Vejle, på det tidspunkt én af landets største og mest vindende klubber.
Vi kan således kun opfordre medlemmer, store som små, til at lægge vejen op på førstesalen og tage et kig på de tavler, der rummer et væld af informationer om KFUM's historie. Her kan du få en fornemmelse af, hvem det er, der har bygget klubben op og leveret fundamentet til den udvikling og det sportslige niveau, som tegner billedet af vores klub den dag i dag. Og måske også spotte en bedstefar eller et andet familiemedlem!
Fortællingen om dette "museum" begyndte i 2017, da en kreds af veteraner fik en idé om at indsamle scrapbøger, der kunne give et samlet billede af KFUM's historie som fodboldklub. Planerne tog hurtigt fat, iværksat af folk som Kurt Skjoldby, Paul Jørn Larsen, Børge Karlsen, Jørgen Lundgren og Tommy Alleshauge.
Senere er kredsen blevet udvidet med Leon Andersen og Bjarne "Guller" Christensen, og de mødes så vidt muligt i klubhuset den første mandag i hver måned. Der er ikke nogen deadline for de forskellige tiltag, og møderne udgør selvfølgelig også en kærkommen lejlighed til at udveksle "røverhistorier", tit med afsæt i de mange udklip og fotos, som nu er til rådighed. Socialt samvær helt i klubbens ånd.
- Vi har fået og lånt over 40 scrapbøger og fotos. En stor del er udklip fra en epoke, hvor alle de lokale aviser havde en massiv dækning af seriefodbolden, også i de lavere rækker. Men det stoppede alt sammen med Internettets indtog, fortæller Tommy Alleshauge, talsperson for "scrapbogsudvalget".
NÆSTE SKRIDT?
Han tilføjer, at idéen om tavlerne først kom til i 2021. Nu hænger der altså fire af dem, og det bliver en praktisk udfordring at finde ud af, hvor de næste skal hænge.
Efter at være blevet færdige med tavlen fra 1980erne tager udvalget nu en lille tænkepause, inden der tages en beslutning om det eller de næste skridt.
I første omgang kan der muligvis blive tale om at digitalisere tavlerne og få dem overført til vores hjemmeside, med mulighed for yderligere information om nogle af de temaer og personer, som optræder. Desuden er der overvejelser om en særlig tavle, der skildrer pige- og damefodboldens historie i KFUM.
De tavler, som du kan gå på opdagelse i i dag, udgør samlet en udførlig mosaik med klubbens historie i de første 60 år.
- Vi har foretaget en grundig research, inden vi udvalgte indholdet. Men der vil uden tvivl være folk i klubben, som kan påpege, at vi har glemt noget, slutter Tommy Alleshauge.