SKAL VÆRE EN DEL AF PROFILEN, AT VI ER EN KLUB, HVOR DER ER PLADS TIL ALLE

image Casper Pedersen sammen med Ertan, Mohammed og Hamza, der er aktive som hjælpetrænere hos U12 i KFUM.
Leon A.
03. marts 2025 kl. 20:13
KFUM satser på i højere grad at profilere klubbens sociale indsats, bl.a. over for nuværende og kommende sponsorer

 Denne indsats har altid været udført, mere eller mindre synligt, men det store sociale engagement i vores fodboldklub er et element, som skal være endnu mere synligt udadtil.

 Eksempelvis over for nuværende og kommende sponsorer og som én af de aktiviteter, vi byder ind med ved ansøgningen om at midler fra forskellige fonde.

 - Da jeg i sin tid trådte ind i bestyrelsen, var det ud fra et ønske om at få sat mere fokus på denne indsats. Vi har simpelthen en forpligtelse til at rumme så mange børn og unge som muligt, uanset deres baggrund og herkomst.

 Sådan fortæller Casper Pedersen, bestyrelsesmedlem i KFUM's Boldklub. Bosat her i byen med sin familie og med arbejde som folkeskolelærer i Ballerup. Han har tidligere også trænet ungdomshold i vores klub.

 Han er såkaldt ressource-person i KFUM, og det arbejde, Casper udfører, er en del af Social Partnerskab i Roskilde Kommune. Vi taler her om en aftale, som omfatter KFUM og seks andre foreninger, der alle har forpligtet sig til at byde ind med tilbud og aktiviteter, møntet på ikke-foreningsvante og udsatte børn og unge.

 Boligselskabet Sjælland indgår også i projektet, ligesom KFUM i forskellige sammenhænge får støtte til særlige tiltag gennem Get2Sport, et initiativ der for 20 år siden blev lanceret af Danmarks Idrætsforbund (DIF).

 - Roskilde Kommune betaler min løn som ressource-person i KFUM. Her lægger jeg hver uge 10 timer med et arbejde, der bl.a. handler om at hjælpe familier, som på grund af deres økonomi har udfordringer med at betale kontingent eller med at betale til de ture, vi arrangerer for børne- og ungdomshold, beretter Casper Pedersen.

 I et endnu større perspektiv skal indsatsen i Socialt Partnerskab rettes mod at præsentere foreningslivet som et tilbud fra børn og unge, som ellers ikke har noget kendskab til dette miljø. Det vil oftest sige familier af fremmed herkomst.

 - Inden for denne indsats findes der heldigvis succes-historier i KFUM. Fire drenge, der kom til os via Get2Sport, spiller på U12, mens tre andre optræder som hjælpetrænere på samme årgang. Med midler udefra er vi i gang med at forberede et forløb, så de tre kan komme til at gennemgå en formel træneruddannelse.

 Den særlige udfordring skyldes typisk, at de udenlandske børn ikke som deres danske venner er begyndt at spille fodbold i fire- eller femårsalderen. KFUM og andre klubber får dem først mange år senere, hvilket kan være en udfordring i sig selv.

 - Mit arbejde består bl.a. i, at jeg skal være med til at fastholde disse drenge. I samarbejde med vores trænere forsøger vi at få det til at fungere, så godt vi kan, fortsætter Casper Pedersen.

 Han tilføjer, at der også arbejdes med planer om brobygning med Hedegårdenes Skole og Østervangsskolen. For de lokale skoler skal det at spille fodbold i den lokale fodboldklub være et tilbud, der ligger lige for hånden.

 Og et tilbud, som i dag kan rettes til både piger og drenge.

Luk